O firmie
„Lis” Przetwórstwo Mięsne to firma o rodzinnych tradycjach, która istnieje na rynku od 1992 roku. Jej znakiem rozpoznawczym jest mięso najwyższej jakości pochodzące wyłącznie z kaszubskich gospodarstw. Produkty pochodzenia lokalnego są dla niej szczególnie ważne. Firma wie, że wspierając rodzimych gospodarzy, przyczyni się do ulepszenia i rozwoju gospodarstw. Dlatego też stawia jedynie na sprawdzone, regionalne produkty.
Wyjątkowa dbałość o jakość produktów i zadowolenie konsumentów to najważniejsze elementy polityki firmy. Z tego powodu od wielu lat cieszy się zaufaniem klientów. „Lis” Przetwórstwo Mięsne w pracy łączy charakterystyczne dla Kaszub dziedzictwo kulinarne z nowoczesnością.
Standardy
Lis Przetwórstwo Mięsne od początku działalności stawia na jakość wyrobów oraz wiedzę i kwalifikacje załogi. Z tego powodu firma wzięła udział w pilotażowym projekcie Leonardo da Vinci – unijnym programie zakładającym grupowe wdrażanie systemu HACCP dla branży spożywczej.
Zakład spełnia wszystkie wyśrubowane standardy Unii Europejskiej dla branży spożywczej. Wyroby produkowane są z mięsa pochodzącego wyłącznie z kaszubskich gospodarstw rolnych, które posiada najlepsze walory smakowe i wartości odżywcze.
Z myślą o specjalnych potrzebach żywieniowych „Lis” Przetwórstwo Mięsne stworzył także wędliny dedykowane najmłodszym amatorom mięsnych przysmaków.